Brasvärmegruppen - Proffsbutiker i samverkan
011-14 90 40 info@spiscenter.com

Från kontakt till brasa

Du är bara 6 steg från en skön brasa

Braskaminer och eldstäder

Design och produktutveckling av Conturas kaminer sker i Sverige, liksom monteringen av alla kaminens detaljer. Contura märker med stolthet sina kaminer ”Made in Sweden”.

I Timmernabben, vid smålandskusten, sker en hantverksmässig tillverkning av kakelugnar. Ugnar som är av samma femkanaliga konstruktion som spridit skön värme i våra hem sedan 1700-talet. Gabriels kakelugnar har förfinats med varsam hand och lever upp till nutidens krav på design, verkningsgrad och miljöhänsyn.

Jötul är en av världens äldsta kamin-, insats- och eldstadstillverkare. Byggd på ett stolt norskt arv, där Jötul kombinerat fint hantverk med konsten att klara kyla i över 160 år.

Svensk gjutjärnskonst är en historia som sträcker sig över 500 år tillbaka i tiden. Genom de gedigna eldstäder som lämnar Keddys fabrik idag vill de föra det arvet vidare. Det är ett rent hantverk som kräver yrkesskicklighet in i minsta detalj.

Nordpeis är stolta övar att sprida norsk eldstadskultur och design i stora delar av Europa. Deras stora utval av murspisar, kaminer och insatser har länge varit en succé i Norge, i synnerhet hos dem med höga ekologiska krav på sin eldstad.

Spismiljö har ett brett sortiment med egna produkter från välkända varumärket Attityd men de har också agenturen i Sverige för erkända varumärken som Dovre, Westbo, Apartment, Rais, Kal-fire och Dimplex Opti-Myst. De har även agenturen för exklusiva Napoleon Grills från Kanada. 

Skorstenar och taksäkerhet

Premodul har tillverkat skorstenar i Småland sedan 1965. Skorstenens viktigaste uppgift är att på ett säkert sätt leda bort rökgaserna. 

Jämtländska NVI – från kupévärmare till skorstenar, från el-beroende till naturanpassning!

Deras långvariga och gedigna erfarenhet inom taksäkerhet ger dig de mest utvecklade produkter marknaden har att erbjuda.